..avagy miért is fontos a reggeli?

A kutatások szerint, aki megszokja a rendszeres reggelit, a nap további étkezéseihez is egészségtudatos gondolkodásmóddal áll, így hosszú távon megelőzhető az elhízás. Ha fogyókúráznál is fontos a reggeli, mert beindítja az anyagcserét és elkerülhető, hogy a nap folyamán (tízóraira, ebédre) többet nassoljunk. Ne féljünk attól, hogy túl sokat eszünk reggel, hiszen ott az egész nap, hogy lemozogjuk. Míg akik este túleszik magukat és úgy feküdnek le, nemcsak egy jó kis gyomorfájással küzdhetnek, de egészséges tesstömeg-indexüknek is búcsút mondhatnak.
És ha már reggeli, nézzük csak, mit együnk:

Az ideális reggeli egészséges, magas rost, ásványi anyag és energitartalmú, amelynek négy alapvető összetevője a gabona, zöldség-gyümölcs, tejtermék, fehérje. Ha magas szénhidráttartalmú reggelivel indítod a napodat (pl. fehér lisztből készült pékáruk) hirtelen megemelkedik vércukorszinted, majd leesik, ami csak arra jó, hogy már ebéd előtt farkaséhes leszel.
Az ideális reggelire tehát fogyasszunk lassan felszívódó szénhidrátokat, olyan élelmiszereket, amelyeknek alacsony a glikémiás indexe, illetve fehérjét. Ilyen például a zabpehely, zöldségek, gyümölcsök, teljes kiőrlésű lisztből készített pékáruk, joghurt és egyéb tejtermékek, hogy kordában tartsuk a vércukorszintünket. Étkezzünk tehát okosan, ne hagyjuk ki reggelit, mert szervezetünk meghálálja!
Én személy szerint imádom a zabkását reggelire, almával és fahéjjal vagy csak pár szem mandulával. Emellett a teljes kiőrlésű toast + crunchy mogyoróvaj (vigyázat, itt nem a cukros nutellákra gondolok!) + pár szelet banán. Szeretem még a joghurt&gyümölcs kombinációkat, illetve a banánturmixot őrölt mandulával. Energiaraktár tele, pár reggeli tornagyakorlat után pedig séta a munkahelyre és kezdődhet a nap! :)
Szép napot Nektek!
-Enikő
-Enikő