..sit back, relax and have a cuppa!
Sokan elképzelhetetlennek tartják, hogy a teát lehet tejjel is inni, főleg ebben az országban, ahol a teát rendszerint citrommal és cukorral/mézzel isszák. A mi teáink nagy része gyümölcstea, tehát leginkább szörphöz hasonlítható ízesítve, illetve itt vannak még az egészségesebb zöld, fehér és herbateák, amit pedig leginkább üresen fogyasztunk. Én sem tudtam elképzelni, hogy a tejes tea finom lehet, ugyanis pár éve próbálkoztam elkészíteni, de egy nagyon gyenge fekete teát használtam, amit tejjel felöntve egy sárszerű képződményt kaptam, amely természetesen az első korty után a lefolyóban landolt.

És hogy hogyan is készül az angol tea?
Az igazi angol teát Angliában a legkönnyebb beszerezni, de ma már a legtöbb nagyáruházban is előfordul az angol élelmiszereknél. Ezek a teák hatalmas megapakkokban kaphatóak. Na jó, nem olyan hatalmasak, de aki a magyar 20 filteres kiszereléshez szokott, meg fog lepődni, mennyi filtert rejt egy csomag. Persze vannak szálas változatok, de a filteres tea sokkal lágyabb és élvezhetőbb tapasztalataim szerint.
Tehát első lépésként beledobjuk a teabag-et a bögrénkbe, amit forró vízzel leöntünk. 2-3 percig állni hagyjuk, amíg sötétbarna, már-már fekete nem lesz. Ezután adjuk hozzá a tejet, ízlés szerint, majd a kis filterből kinyomkodjuk a maradékot és kivesszük. Én személy szerint sok tejjel iszom, kinézetre így olyan, mint egy tejes kávé. Itt Angliában általában reggelente isszuk (aztán persze utána a nap minden szakában), mert nincs is annál kellemesebb mint egy nagy bögre tejes teával indítani a napot.
Vajas-teakeksszel az élmény fokozható. Mmm :)
-Enikő