Az olvasottság nem publikus.

Egy csésze energia

  • Enikő és a Blog
  • Fittnapló
  • Lélekszárny
  • Könyvespolc
  • Megjelenések
  • Kontakt
  • Anglia
  • Minimalizmus
Facebook Twitter Instagram

Keresés

Facebook oldaldoboz

Legnézettebb Posztok

  1. Kezdő futók leggyakoribb hibái
  2. Kempingezés kezdőknek
  3. Mosható Pelenkák, az első tapasztalatok
  4. Hogyan lettem molekuláris biológus?
  5. Növényi alapú táplálkozás kezdőknek
  6. Minimalista babavárás
  7. A kanapétól az 5 km-ig
  8. Porridge, az angol zabkása
  9. Az egyensúly megtalálása
  10. Hogyan lettem minimalista?
  11. Minimalizmus - Hogyan vásárolj kevesebbet?
  12. Hogyan maradok motivált a mindennapokban?
  13. Koffein: Én erre jutottam 25 év után
  14. Mit eszem egy nap + egy recept
  15. Nyújtás alapok, ahogy én csinálom

Archívum

  • 2021 február (1)
  • 2020 május (2)
  • 2020 február (1)
  • 2019 december (1)
  • 2019 november (1)
  • 2019 augusztus (1)
  • 2019 június (2)
  • 2019 május (3)
  • 2019 március (1)
  • 2019 február (1)
  • 2019 január (1)
  • Tovább...
Banánkenyér VEGÁN és NEM VEGÁN

Banánkenyér VEGÁN és NEM VEGÁN

›
Banánkenyér VEGÁN és NEM VEGÁN

2019/6/19 : Enikő Menczel Szólj hozzá!


vegan_banan.JPG

Már nagyon régóta készültem arra, hogy megosszam a kedvenc süteményem receptjét, de az az igazság, hogy szerettem volna mindkét verziót tökéletesíteni. És mit ne mondjak.. tucatnyi banánkenyérrel arrébb sikerült is ez a tervem. Sokáig úgy gondoltam, hogy a banánkenyér nem igazi tojás nélkül, viszont egyre több vegán receptet nézegettem és úgy döntöttem, hogy megpróbálom növényi alapon is megsütni. A lényeg, hogy a banánnak mindkét esetben túlérettnek kell lennie (minél feketébb, annál jobb).

TOJÁSOS, NEM VEGÁN VERZIÓ

HOZZÁVALÓK

130 g vaj vagy kókuszolaj

130 g cukor

2 nagy tojás

130 g liszt

1 teáskanál sütőpor

1 nagyon érett banán

 

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt 170 fokra melegítem légkeveréses beállításon. A vajat és a cukrot puhára keverem, a banánt egy villával összetöröm, amíg nem darabos, majd hozzáadom a cukor-vaj keverékéhez. A két tojást külön felverem, majd ezt is hozzáadom. A lisztet és a sütőport ezután két kanalanként, lassan adom a keverékhez, hogy ne essen össze a tojáshab. A kenyérformába beleöntöm, 35 percig sütöm, majd az idő letelte után ÓVATOSAN kinyitom a sütő ajtaját RÉSNYIRE, hogy egy fakanalat bele tudjak helyezni (lásd videó lentebb) és így a sütőt lassan hagyom kihűlni, hogy a sütemény nehogy összeessen (körülbelül 10-15 perc elegendő), majd kiveszem, hagyom, hogy kihűljön és egy spatula segítségével a süti és a forma között meglazítgatom, hogy könnyen ki tudjam venni. :) TÁDÁM!

img_0895.JPG

VEGÁN VERZIÓ

Semmivel sem nehezebb, sőt a tojás elhagyása miatt egyszerűbb is megcsinálni ezt a változatot. Több banán kell hozzá és nem lesz annyira porhanyós, de ízre nagyon közel vannak. :)

Erről készítettem egy videót, amelyet itt meg is tekinthettek:

 

Szeretitek a banánkenyeret? Melyik verziót készítenétek el?

 

Továbbiak

INSTAGRAM

FACEBOOK

Facebook Tumblr Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Péntekek Péntekek
  • Egyszerű vegán ételek | három videó Egyszerű vegán ételek | három videó
  • Napirend egy 6 hónapos babával Napirend egy 6 hónapos babával
  • Jelen lenni Jelen lenni
  • Minimalista Otthon Kihívás | VLOG 2. Minimalista Otthon Kihívás | VLOG 2.

A bejegyzés trackback címe:

https://youaremycupoftea.blog.hu/api/trackback/id/14883302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása
Ajánló