Az olvasottság nem publikus.

Egy csésze energia

  • Enikő és a Blog
  • Fittnapló
  • Lélekszárny
  • Könyvespolc
  • Megjelenések
  • Kontakt
  • Anglia
  • Minimalizmus
Facebook Twitter Instagram

Keresés

Facebook oldaldoboz

Legnézettebb Posztok

  1. Kezdő futók leggyakoribb hibái
  2. Kempingezés kezdőknek
  3. Mosható Pelenkák, az első tapasztalatok
  4. Hogyan lettem molekuláris biológus?
  5. Növényi alapú táplálkozás kezdőknek
  6. Minimalista babavárás
  7. A kanapétól az 5 km-ig
  8. Porridge, az angol zabkása
  9. Az egyensúly megtalálása
  10. Hogyan lettem minimalista?
  11. Minimalizmus - Hogyan vásárolj kevesebbet?
  12. Hogyan maradok motivált a mindennapokban?
  13. Koffein: Én erre jutottam 25 év után
  14. Mit eszem egy nap + egy recept
  15. Nyújtás alapok, ahogy én csinálom

Archívum

  • 2021 február (1)
  • 2020 május (2)
  • 2020 február (1)
  • 2019 december (1)
  • 2019 november (1)
  • 2019 augusztus (1)
  • 2019 június (2)
  • 2019 május (3)
  • 2019 március (1)
  • 2019 február (1)
  • 2019 január (1)
  • Tovább...
Butternut Squash Soup

Butternut Squash Soup

›
Butternut Squash Soup

2013/8/04 : Enikő Menczel Szólj hozzá!
Bár a tökleves tipikusan őszi leves, de én nyáron előnyben részesítem a leveleseket a nehéz ételekkel szemben. Ez a leves bármilyen tökből nagyon egyszerűen elkészíthető (jelen esetben butternut squash, ami magyarul sonkatök néven fut az alakja miatt), fincsi és egészséges. Itt Angliában nagy népszerűségnek örvend, itt ettem először és azóta is imádom.

Hozzávalók 2 adagra:

1 közepes méretű sütőtök (butternut squash)
1 nagy hagyma
Olivaolaj
1 Tyúkhúsleves kocka
6-7 dl víz
Só
Őrölt bors
Kevés szerecsendiópor

Elkészítés:

A hagymát felaprózzuk és olajon üvegesre sütjük. Eközben a tököt kettévágjuk, kikanalazzuk a magokat és a szálas részt, majd meghámozzuk. A sült hagymára vizet öntünk, majd hozzáadjuk a leveskockát. Ezután mehet bele a feldarabolt tök, só, bors és szerecsendiópor. Lefedjük és alacsony lángon addig főzzük, míg a tök meg nem puhul és a leves kicsit besűrűsödik (körülbelül 45 perc -1 óra).
Viszonylag sűrű állagot kell kapnunk. Botmixerrel kicsit turmixold át az egészet, ha nem találod olyan sűrűnek és voilá. :) Én tökmag helyett napraforgómagot szórtam a tetejére (tökmaggal nyilván stílusosabb lett volna, de az nem volt itthon..).

És íme, ő az :)

forrás: you're my cup of tea (saját)




Facebook Tumblr Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • 14 napból egy év karantén 14 napból egy év karantén
  • Péntekek Péntekek
  • Egy 10 hónapos kislány kalandos élete Egy 10 hónapos kislány kalandos élete
  • Banánkenyér VEGÁN és NEM VEGÁN Banánkenyér VEGÁN és NEM VEGÁN
  • Minimalista Otthon Kihívás | VLOG 1. Minimalista Otthon Kihívás | VLOG 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://youaremycupoftea.blog.hu/api/trackback/id/6804091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása
Ajánló