Az olvasottság nem publikus.

Egy csésze energia

  • Enikő és a Blog
  • Fittnapló
  • Lélekszárny
  • Könyvespolc
  • Megjelenések
  • Kontakt
  • Anglia
  • Minimalizmus
Facebook Twitter Instagram

Keresés

Facebook oldaldoboz

Legnézettebb Posztok

  1. Kezdő futók leggyakoribb hibái
  2. Kempingezés kezdőknek
  3. Mosható Pelenkák, az első tapasztalatok
  4. Hogyan lettem molekuláris biológus?
  5. Növényi alapú táplálkozás kezdőknek
  6. Minimalista babavárás
  7. Porridge, az angol zabkása
  8. A kanapétól az 5 km-ig
  9. Az egyensúly megtalálása
  10. Hogyan lettem minimalista?
  11. Minimalizmus - Hogyan vásárolj kevesebbet?
  12. Hogyan maradok motivált a mindennapokban?
  13. Koffein: Én erre jutottam 25 év után
  14. Mit eszem egy nap + egy recept
  15. Nyújtás alapok, ahogy én csinálom

Archívum

  • 2021 február (1)
  • 2020 május (2)
  • 2020 február (1)
  • 2019 december (1)
  • 2019 november (1)
  • 2019 augusztus (1)
  • 2019 június (2)
  • 2019 május (3)
  • 2019 március (1)
  • 2019 február (1)
  • 2019 január (1)
  • Tovább...
Citromos zabszelet

Citromos zabszelet

›
Citromos zabszelet

2013/10/05 : Enikő Menczel Szólj hozzá!
Igazából minden héten sütök valamilyen zabszeletet, mert könnyű munkába vinni és napközben lehet belőle csipegetni, plusz edzések előtt sem árt egy kis energia. Tehát eldöntöttem, hogy készítek egy citromos változatot is. Nagyon könnyű és nagyon olcsó elkészíteni és persze egészségesebb, mint az agyoncukrozott bolti müzliszeletek vagy zabfalatok.
 

 
 
A receptet mindig érzésre csinálom, mivel egyszerűen nem lehet elrontani. Tehát nem is szeretnék egy szigorú receptet megosztani, hanem mindenki ízlése szerint egészítse ki. :)
 
Szükségünk lesz egy fél citromra, körülbelül másfél bögre zabpehelyre, pici tejre "összetapasztani" (de akár víz is használható, egyáltalán nem ront a minőségén), egy kiskanálnyi mogyoróvajra vagy sima vajra, vanília aromára és édesítőre (én barna cukor és stevia keverékét használtam). 
 
A procedúra: A vajat és/vagy mogyoróvajat alacsony lángon megolvasztom. Közben lereszelem a citrom héját és hozzáteszem. Ízlés szerint ekkor kerül bele a cukor/méz/stevia plusz vaníliaaroma. Jól összekeverjük, majd hozzáöntjük a zabpelyhet és egy kis tejet adagolunk hozzá (ne legyen túl folyós). Jól összekeverjük és belefacsarjuk a fél citrom levét.
 
A sütőt előmelegítjük, a masszát sütőpapíros tepsibe töltjük (1 cm vastagon). Körülbelül 15-20 percig sütjük addig, míg meg nem pirult egy kicsit a teteje. Majd mikor kihűl, felszeleteljük.
 
Ízlés szerint fel lehet dobni kókuszreszelékkel, csokidarabkákkal, tört mogyoróval, fahéjjal. Mikor milyen kedvünk van. :)

 
 
Tulajdonképpen, ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni sült zabkásáról van szó. Azért írtam, hogy nem lehet elrontani, hiszen nem kell bele sem sütőpor, sem tojás és liszt (tehát a "rizikósabb faktorok"), hanem csak összekeverjük a hozzávalólat és mehet is a sütőbe.

Reggelire, uzsira, kávé és tea mellé tökéletes. :)
Facebook Tumblr Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Így horgolok én Így horgolok én
  • Péntekek Péntekek
  • Napirend egy 6 hónapos babával Napirend egy 6 hónapos babával
  • Mit csinál egy három hónapos baba Mit csinál egy három hónapos baba
  • Nora-csoda Nora-csoda

A bejegyzés trackback címe:

https://youaremycupoftea.blog.hu/api/trackback/id/6804025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása
Ajánló