Az olvasottság nem publikus.

Egy csésze energia

  • Enikő és a Blog
  • Fittnapló
  • Lélekszárny
  • Könyvespolc
  • Megjelenések
  • Kontakt
  • Anglia
  • Minimalizmus
Facebook Twitter Instagram

Keresés

Facebook oldaldoboz

Legnézettebb Posztok

  1. Kezdő futók leggyakoribb hibái
  2. Kempingezés kezdőknek
  3. Mosható Pelenkák, az első tapasztalatok
  4. Hogyan lettem molekuláris biológus?
  5. Növényi alapú táplálkozás kezdőknek
  6. Minimalista babavárás
  7. Porridge, az angol zabkása
  8. A kanapétól az 5 km-ig
  9. Az egyensúly megtalálása
  10. Hogyan lettem minimalista?
  11. Minimalizmus - Hogyan vásárolj kevesebbet?
  12. Hogyan maradok motivált a mindennapokban?
  13. Koffein: Én erre jutottam 25 év után
  14. Mit eszem egy nap + egy recept
  15. Nyújtás alapok, ahogy én csinálom

Archívum

  • 2021 február (1)
  • 2020 május (2)
  • 2020 február (1)
  • 2019 december (1)
  • 2019 november (1)
  • 2019 augusztus (1)
  • 2019 június (2)
  • 2019 május (3)
  • 2019 március (1)
  • 2019 február (1)
  • 2019 január (1)
  • Tovább...
Health DIY #1 Zabtej

Health DIY #1 Zabtej

›
Health DIY #1 Zabtej

2013/8/16 : Enikő Menczel 1 komment
Tegnap este a Bridget Jones naplójának ezerszeri megnézése közben mandulát rágcsáltam és eszembe jutott, hogy valahol láttam a mandulatej készítését. Elkezdtem keresni a neten, hogyan is készül, és a mandulatejen kívül rábukkantam a zabtejre és a rizstejre is. Mivel a mandula elég drága és nem is sok van belőle itthon, viszont zabpehely és barnarizs zsákszámra, ezért úgy döntöttem, hogy először velük próbálkozom. :) A zab nagyon egészséges (zabkása recept), gazdag B1-, B5-, B6- és E-vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban. Fehérjetartalma és vastartalma is magas, tehát vérszegénység ellen sokkal jobban ajánlott zabtejet fogyasztani, mint sima bolti tejet. Mondjuk a  bolti tej íze és állaga egyáltalán nem hasonlít az igazi bocitejhez, én nem is nagyon nevezném tejnek..de ez más téma. :)
 
Tehát nekiláttam zabtejet készíteni. Nem is kell hozzá semmi különleges összetevő, csak zabpehely és víz. Veszünk egy bögre zabpelyhet, azt kicsit átmossuk, majd 2 bögre vízzel leöntjük és állni hagyjuk pár óráig. Közben óránként kicsit morzsolgathatjuk  kezünkkel, de ez elhagyható. Ha reggel betesszük ázni, akkor mire hazajövünk este vagy délután, ki is ázik, szép krémszínűvé válik a víz. Ezt nagyjából leöntjük róla, majd fél-1 bögre tiszta vizet adunk hozzá és összeturmixoljuk robotgéppel. Én tettem bele egy kiskanál mézet is. Ezen kívül adhatunk hozzá fahéjat is, ki-mit szeret. :) Majd végül jöhet a szűrés. A zabpépet sűrű szűrővel elválaszjuk a "tejünktől". Ezt később fel lehet használni sütiben. :) És tádá: kész is a fincsi és egészséges zabtej.
 
A nevében csakis azért szerepel tej, mert hasonló színe van, egyáltalán nem tartalmaz tejet, ezért laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják. Nagyszerűsége abban rejlik, hogy bármilyen tejes ételhez tej helyett használhatjuk, akár kávéba és turmixba is tehetjük. :)
 
Fontos megjegyezni, hogy hűtőben kell tárolni és 1-2 napon belül el kell fogyasztani, tehát nem érdemes ipari adagokat készíteni, bármilyen lelkesek is vagyunk.
 
Sajnos a procedúráról nem készültek képek, de íme a végeredmény, a homemade zabtejem:



 
 
 
Facebook Tumblr Tetszik
0
1 komment

Ajánlott bejegyzések:

  • Péntekek Péntekek
  • Tippek a ZeroWaste életmód felé Tippek a ZeroWaste életmód felé
  • Vissza a munkába, kezdődhet a bölcsi! Vissza a munkába, kezdődhet a bölcsi!
  • Egy 10 hónapos kislány kalandos élete Egy 10 hónapos kislány kalandos élete
  • Baba első repülése Baba első repülése

A bejegyzés trackback címe:

https://youaremycupoftea.blog.hu/api/trackback/id/6804079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág Szabó 2013.09.07. 17:26:45

De jó! ^-^ szerintem majd én is elkészítem :)
Mégsem
Mégsem

Megjegyzés:

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása
Ajánló