Az olvasottság nem publikus.

Egy csésze energia

  • Enikő és a Blog
  • Fittnapló
  • Lélekszárny
  • Könyvespolc
  • Megjelenések
  • Kontakt
  • Anglia
  • Minimalizmus
Facebook Twitter Instagram

Keresés

Facebook oldaldoboz

Legnézettebb Posztok

  1. Kezdő futók leggyakoribb hibái
  2. Kempingezés kezdőknek
  3. Mosható Pelenkák, az első tapasztalatok
  4. Hogyan lettem molekuláris biológus?
  5. Növényi alapú táplálkozás kezdőknek
  6. Minimalista babavárás
  7. Porridge, az angol zabkása
  8. A kanapétól az 5 km-ig
  9. Az egyensúly megtalálása
  10. Hogyan lettem minimalista?
  11. Minimalizmus - Hogyan vásárolj kevesebbet?
  12. Hogyan maradok motivált a mindennapokban?
  13. Koffein: Én erre jutottam 25 év után
  14. Mit eszem egy nap + egy recept
  15. Nyújtás alapok, ahogy én csinálom

Archívum

  • 2021 február (1)
  • 2020 május (2)
  • 2020 február (1)
  • 2019 december (1)
  • 2019 november (1)
  • 2019 augusztus (1)
  • 2019 június (2)
  • 2019 május (3)
  • 2019 március (1)
  • 2019 február (1)
  • 2019 január (1)
  • Tovább...
Pasta Frittata sütőben

Pasta Frittata sütőben

›
Pasta Frittata sütőben

2014/5/28 : Enikő Menczel Szólj hozzá!

Múlt héten egy meetingen frittatát rendeltem és alig tudtam figyelni arra, hogy miről tartanak éppen előadást, mert el voltam bűvölve az ebédemtől. Hihetetlenül finom, egyszerű és egészséges lakomáról van szó. Úgyhogy eldöntöttem, hogy a hétvégén én is alkotok egy tepsivel. A "nem lehet ezt elrontani" és a "mindentbele" elvekkel indultam neki. A frittata egyik változata a tésztás megoldás és mivel volt otthon egy fél zacskó organikus tönkölytészta, szépen megfőztem a frittata alapjának. Persze, ha valaki éppen diétázik, a tészta kihagyható, de akkor egy doboz tojást biztosan fel kell használni, ha szép vastag tojáslepényt akarunk. Én úgy döntöttem, jól jön nekem az az energia, ami a tésztában van. :D 
Amikor feltettük a kevéske tésztát főzni, merjünk kreatívak lenni és használjunk minél több hozzávalót a hűtőből. Én fokhagymát, paprikát, gombát, spárgát pirítottam meg olivaolajon, majd még a tepsiben hozzáadtam a megfőtt tésztát a pirított zöldségekhez és még 1-2 percig tovább sütöttem együtt. Isteni illat teljengett a lakásban. :) Közben 5 nagyobb tojást elkevertem egy kis tejjel, sóztam, borsoztam és reszelt sajtot is tettem bele. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy a sült zöldséges-gombás tésztát a tepsi aljára helyezzük, majd egyenletesen ráöntjük az elkevert tojásokat. Mehet is a sütőbe és 180 fokon sütjük amíg kicsit megdermed a teteje. Ezután paradicsomot karikázunk rá, mehet persze egy kis reszelt sajt is és természetesen fűszerek. :) Tovább sütjük 200 fokon, amíg szépen át nem sül az egész, ez körülbelül 20 percet vesz igénybe. Hagyjuk picit kihűlni, majd ezután szeletelhető lesz. Hűtőbe téve másnap még finomabb. :))

Picike szeletke boldogság


Próbáljátok ki mindenféle variációban: tészta nélkül a light verziót, spenóttal, sült tökkel esetleg hagymával és sonkával. :) Nem lehet elrontani. :3




Facebook Tumblr Tetszik
0
Szólj hozzá!

Ajánlott bejegyzések:

  • Egyszerű vegán ételek | három videó Egyszerű vegán ételek | három videó
  • Minimalista Otthon Kihívás | VLOG 3. Minimalista Otthon Kihívás | VLOG 3.
  • Mit csinál egy három hónapos baba Mit csinál egy három hónapos baba
  • Minimalista Otthon Kihívás | VLOG 2. Minimalista Otthon Kihívás | VLOG 2.
  • Nora-csoda Nora-csoda

A bejegyzés trackback címe:

https://youaremycupoftea.blog.hu/api/trackback/id/6803891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal

süti beállítások módosítása
Ajánló