Múlt héten egy meetingen frittatát rendeltem és alig tudtam figyelni arra, hogy miről tartanak éppen előadást, mert el voltam bűvölve az ebédemtől. Hihetetlenül finom, egyszerű és egészséges lakomáról van szó. Úgyhogy eldöntöttem, hogy a hétvégén én is alkotok egy tepsivel. A "nem lehet ezt elrontani" és a "mindentbele" elvekkel indultam neki. A frittata egyik változata a tésztás megoldás és mivel volt otthon egy fél zacskó organikus tönkölytészta, szépen megfőztem a frittata alapjának. Persze, ha valaki éppen diétázik, a tészta kihagyható, de akkor egy doboz tojást biztosan fel kell használni, ha szép vastag tojáslepényt akarunk. Én úgy döntöttem, jól jön nekem az az energia, ami a tésztában van. :D
Amikor feltettük a kevéske tésztát főzni, merjünk kreatívak lenni és használjunk minél több hozzávalót a hűtőből. Én fokhagymát, paprikát, gombát, spárgát pirítottam meg olivaolajon, majd még a tepsiben hozzáadtam a megfőtt tésztát a pirított zöldségekhez és még 1-2 percig tovább sütöttem együtt. Isteni illat teljengett a lakásban. :) Közben 5 nagyobb tojást elkevertem egy kis tejjel, sóztam, borsoztam és reszelt sajtot is tettem bele. Ezután már csak annyi dolgunk van, hogy a sült zöldséges-gombás tésztát a tepsi aljára helyezzük, majd egyenletesen ráöntjük az elkevert tojásokat. Mehet is a sütőbe és 180 fokon sütjük amíg kicsit megdermed a teteje. Ezután paradicsomot karikázunk rá, mehet persze egy kis reszelt sajt is és természetesen fűszerek. :) Tovább sütjük 200 fokon, amíg szépen át nem sül az egész, ez körülbelül 20 percet vesz igénybe. Hagyjuk picit kihűlni, majd ezután szeletelhető lesz. Hűtőbe téve másnap még finomabb. :))
Picike szeletke boldogság |
Próbáljátok ki mindenféle variációban: tészta nélkül a light verziót, spenóttal, sült tökkel esetleg hagymával és sonkával. :) Nem lehet elrontani. :3